Saturday, 31 December 2011

Welcome 2012...

hai My Blog...
now nk ceta psl new year 2012..
azam yg bru...nk tahu azam baru aku...
erm..nie nah...azam baru aku..
aku nk jd yg lbh baik Dr Thn Lpz...wlaupun aku tahu...
stiap Thn BAru..Mslh pn Akn Turut BAru n Tekanan Pn Trut baru...tp Aku Hrp Thn Nie Aku Lbh Dpt Mengawal SetiaP emosi AKu... 
dan Skg Aku Sdh Menghampiri SPM...
inilah saat yg aku tunggu ....aku kna buktikan kat FAMILY aku yg aku bleh lakukan....
tp setiap perjuangan ada pengorbanan kn?
so aku kna korban kan semua LAMAN SOSIAL aku dmi perjuangan aku tuk SPM..
x lma lg..aku akn tinggalkan BLOg ini berhabuk tnpa sebarang update..
hrp maaf larh erk...teda dh bnda korang nk bca...
mengenai hdupku...hehehehhe..(mcm jak org bca)
tp Wlaupun azam baru...thn baru....egalanya bru 1 jak x kn brubah..
CINTA HATI aku...x kn berubah...insyaallah slama2nya...
doakan jak hbgn kmi erk?...huhuhu..
smoga baik2 jak,..
nie larh antara azam baru aku..
yg menaikkn lg smangat aku 2k membuktikan aku bleh dpt 8 atau straight A
mumy dh janji...akn sediakan duit utk aku bljr memandu..huhuhu
x sbr rasanya..nk bljr memandu...but next year...
yg pnting aku kna dpt straight A gk SPM....
wlaupun aku tau aku lemah sgt2 aDD MATH n MATH...
tp aku kna yakin aku bleh buat...kna cuba...blum cuba blum tau kn?..hehehehe...
sgala kenangan aku pd thn 2011 tdk akn aku lpakan...
tp aku berharap smoga thn 2012 nie..adalh thn terbaik n thn kurang tekanan aku..
SEGALA kesalahan aku pd thn lps hrp dimaafkan...mnatau terkata,terumpat,terkutuk or terhina kh..
hrp halal kn jak larh ar...
setiap manusia melakukan kesilapan..anyway...
SELAMAT TINGGAL 2011 n SELAMAT DATANG 2012...

Friday, 30 December 2011

terluka....

Hai My Blog..
Hurm...Nk Coret SumthinK Bh Nie..
sblm 2...dua kaLi Dh tgk OmBak RinDu Nie...
Bez Sgt2..jln ceritanya agk menarik gk larh..nk smbung tgk MOVIE SETAN FACEBOOK..
tp mls larh pla...biarlh...seram lh tgk seorg2...hee
K larh bnda nk aku ceritakan nie..amat menarik gk...
erm...feeling sgt larh..terkilan rasanya...aku dh anggap dia kwn...tp ternyata...
hurm..npa dia buat aku begini...dia hmpir memusnahkan kebahagian aku...npa?...ya allah...
aku x sangka..memang aku slh sbb bersangka buruk ma dia...aku syg dia,
td Ptg..tetba Aku Terfikir syg Aku..
RinDu Sgt2,,,AKu nk sgt jmpa dia...apalg nnti jarang dh akn jmpa dia..
sbb x lma lg..aku nk pindah dh...gi rmh bru kmi..
hurm...ddk 1 KOmpleks perumahan pn jarang2 dpt jmpa..apalg bila dh x 1 kompleks perumahan..
i wish pagi2 buta nie...nnti bila Bngun Jak Dr Tdr..aku hrp dpt jmpa dia..Rindu Dia Sgt2...
X terkira rindu aku ma dia...kekdg smpai menangis aku Ingatkan Dia..
enthlh...terbiasa dh manja ckit ma dia...
terbiasa dh mengadu mslh ma dia..
sentiasa dgr n bca sms dia yg kekdg minta puji n kekdg romantik 2...
dan pling dirindui CUBITAN dia..lma dh x bengkak lengan nie dia gi cubit...
bila agknya kmi bvleh jmpa...hadiah dia pn aku blum bgi lg...hurm..
Eeeee....nPa bh Rindu nie jadi dendam erk...x tau larh...
tP soal Mslh aku td...aku serahkan nya pda ALLAH..klw Org 2 Mau Teruskan..Teruskan Larh Aku X larang...tp Cukup Sakiti Ati Aku..jgn Tmbh Kesakitan utk org lain..
cukup aku Rasa Bersalah Ma Kwn Baik Aku Kerana Persalahfhmn Dia Ma...
x ckup dgn itu...koe pla dgn mudah hmpir2 musnahkan kbahagian aku...
1 hari nnti klw koe dh bersedia gtau aku..1 jak soalan aku nk tnya koe...
APA SLH AKU SMPAI KOE BUAT CM NIE MA AKU?APA SLH AKU MA KOE?
aku hrp 1 hari nanti koe akn jwb juga...anyway skg aku x nk besarkan hal nie..biarlah hati jak tau btapa sedihnya aku...biarlh NANA n aku jak tau kelukaan hati aku...
biarlh Yg Thn nie berlaku Cuma Kenangan n MIMPI INDAH buat aku..
aku pasrahkan hati ini memaafkan segala kslhn pd thn nie..n aku juga mau minta maaf klw slama nie aku ada buat slh ma korang...aku mnusia biasa..
x kn lari dr 1 dosa pn kn..
selepas KEBAHAGIAN dtg..DERITA pula menyusul,,
Selepas aku tau yg mamat 2 akhirnya sambung skolh gk n bru kali nie aku berjaya pujuk seseorg...huhuhu..lps 2 derita pula menyusul...stlh aku tau siapa kwn n siapa lwn aku...
aku cma nk seseorang tau..aku TERLUKA kerana Mu...:'''(


thankz for the read my blog...

Wednesday, 28 December 2011

One Smile Can Make 100 Happy...

Hai My Blog..
Hurm...I happy Sgt2..This Day..
first aku nk ceta dlu psl mamat hari 2 aku cerita ma korang..
Rpanya bkn dia menjauh dr aku..tetapi dia ada mslh..
x tau larh yg mna btl...
antara yg dia ckp or adk sepupu aku ckp..
dia ckp psl hal Polis,adk spupu aku ckp psl hal dia gi pnjam kwn HAndphone dia lpz 2 lesap kwn dia jual..
erm...enth...mna 1 aku nk caya...
whatever larh..yg pnting aku x risau lg...
n yg pling aku happy sgt2...dia akhirnya smbung skolh juga..
atz nsht aku..happy sesgt bila dpt bntu sedarkn org lain..klw bleh nk gitau jak 1 kompleks perumahan nie aku happy sgt dia akhirnya berbuat demikian
tp yg msh dlm kerisauan aku adalh...hatinya,rasanya msh berat dia nk trima kn..
yg aku x bleh trima dia...
tp aku hpy sgt2...x terkata...kekdg mengalir air mata aku happy...bru kali nie aku hpy sgt2..
dsbbkn bntu org..Ya Allah semoGa cita2nya nk jadi seorg Tentera udara
akn tercapai...amin..
lpz 2 bnda yg bkin happy n sedih gk..
erm...hari nie last sdh aku jmpa ma my bezties NANA FARHANA HATTA..
lpz nie..x bleh contact2 dia lalu 'Muka buku" sdh
Contact jak Larh Nie...Bkl RindU ma FB...
tp kna gk berkorban dmi SPM,aku nk membanggakan nama keluarga aku..klw asyik abg aku jak borink larh kn...hehehehe...so kali nie aku msti bleh buat...
wajip bleh buat..byk org gk yg aku jmpa hari nie...
pengalaman pling lucu...tyme bzy2 hidu colegen kat sebuah kedai nie..
tetba larh pla..c kwn tertekan..jwpnya abz hidung n mulut aku terkena 2 colegen..
berair gk mata...pedas kn...lgpn tkt tmkn 2 colegen...hahaha
anyway wlaupun pedih n menyakiti itu satu kenangan terindah kn?..
bez gk larh...byk memory tersimpan..
hurm...tp agk kecewa ckit larh sbb hujung thn nie x dpt luang msa ma syg aku..
bzy jak memanjang..apalg...berkepit jak larh 2 ma bininya
opSs jgn slh fhm saya x rmps suami org taw...
bini dia tu adalh motosikal ksygn dia larh...bleh jd bini dh 2...
agknya bila larh bleh jmpa syg aku nie...miss him so much taw....
doa2 larh dpt jmpa syg aku kn?...heee...
k larh...pnt dh tulis nie...
whatever
hari nie aku dpt 1 pengalaman berharga yg x kn aku lpa buat slamanya...
i always remember about 1 smile can make 100 happy...
x pcaya?...try larh...hee

thankz for the read my blog

Monday, 26 December 2011

saya x bleh jnji......


hai My bloG..
hurm..Bosan sgt2 hari nie,,,x de nk buaT,sbLm nie tekan jaK keypaD handphone 2 brabz..
sKg?...haRam..mCm teDa fungSi dh 2 HP aku..
kekdg mcm nk baling gi dinding 2 fon..
ok..tutup cerita soal 2..
skg aku nk cerita sumthink nie kat korang
entah...raSa x happy larh pla...
sdangkn hari nie spttnya hari yg hppy buat aku...tp mcm teda apa2 jak
hurm...langsung teda bnda yg buat aku happy hari nie..
tyme2 boring nie mula lah aku menghayal
nk tau apa bnda aku khayalkan 2?
tntng kenangan2 thn2 lps..kenangan2 lampau
enth..npa tetba rndu sgt msa2 2..sedih bila ingat...sbb smakin kita bsr smakin byk prob kita dpt nie..
lg2 aku rindu kmpg aku..wlaupn borink but suasananya damai..
x tau larh..seminggu di kmpg...mcm x puas..
hurm..cerita pla psl mamat ari 2..
aku risau sgt ma keadaan dia skg...x berkabar..lg..
enth..msti dia brubah fikirin 2k gi skolh 2 kn?
adoi...bkl rasa menyesal larh aku nie sbb x berjaya bntu dia gi skolh..
Tuhan..tolong lembutkn hati dia..
bntulh dia tuhan..
enth npa lh hati nie hrus rsaukn mamat 2..
aku selesa bckp ma dia,selesa bgurau ma dia
tp 1 yg dia prlu tau,aku tdk mudaH brubh haTi,aku syg dia tp cuma mcm family aku...npa dia x nk fhm itu..
last2 jd mcm ex bf aku lglh nie...x nk dh tegur2 aku..
ArgH!!mna lg silaP aku nie!!
pningnya kpla,kusut tau..
lg cerita mnarik,td mak cik aku dr limbang singgah gi rmh
trus dia tnya gi nie..
"eyra,tingkatan brapa sdh koe"..
aku jwb selamber jak,aku kata "thn dpn form 5 sdh"
"oh" uja mak cik ku..trus dia bckp pla ma mamaku...
"eh,dang ank c ***** bh,btunang kn td...bru form 2"
trus uja mamaku
"ah?..."
"awu,form 2,2 th..eyra koe bljr dlu inda usah kn btunang dulu"
jwpku..
"^_^"..
lebar sja ku snyum..hee..2 larh jd mnusia skg semua mau awl2
tp nnti klw  lmbt2...malar kna tnya
bilakn kawin?...bilakn kawin....
kn3?....
mmg org skg  lbh mendahuukn pljrn dlu..
klw zaman dlu,kna tntukn lg 2 jodoh...tp ank2 daranya terpelihara..2 yg syok...
x sosial mcm skg...
anyway...aku rinDu dia sgt2...tahap giler larh aku rindu dia....
Syg hny rindu syg nie..
hahahahahaha....mnja brabz..minta puji bh nie c eyra nie
k larh makin melalut dh cerita aku..heee


THANKZ FOR READ MY BLOG

Sunday, 25 December 2011

aDa raSa SuKa dan duka.....



Hai my Blog..
tgh2 mlm nie nk cerita sesuatu pla..
hurm..
mulakan ma cerita kurang baik or duka larh erk dlu...hee
sedih sgt..sblm nie saya ada cerita psl kisah budak llki kn?
nk tau kabar dia skg?kabarnya dia menjauh seribu batu dari aku..
x nk dah mlyn..nk tau sbb apa?..
kmu tnya larh dia,aku pn x tau..mrajuk kali ma aku mamat seorg 2..tp risau jugalh ma keadaan dia..
BerusaHa Dh Nasihati..Lpz nIe hnYa MamPu DoaKan yg Terbaik jak Larh Untuk MamaT 2..Aku X KeciL hati pn Dia MenJauh Dr Aku..mgkin itu yg terbaik untuk diri dia kn?
cumanya..aku bakal risau keadaan dia larh..
lgpn dh anggap mcm keluarga sendiri kn,mna tak risau..tp hak dia nk tntukan hidup dia..
aku x nk pula bzy body hal dia kn..
anyway sma2 larh kita doakan yg terbaik tuk dia..hrp2 di jauhkan dr sifat negatif...
insyaallah kn?
nah..cerita happY AKu..
Tgk jak Jam..tgk Jak Hari Bulan
Senyum Trus aku taw..nk tau napa..sbb genap sthn dh aku cple ma "huby; aku..
Bgi Org MayBe tu Gnggu PlJrn Aku..
hurm..x Kot..
sbgai Nk hargai Dia sbb Bntu Aku n Support Aku Tuk PerbaiKi Diri
Aku Nk Bgi Dia Nie Nah...
Cantik n Cute x?..ala kadar jak..
apa yg Dia Bgi Lg Berharga..nk tau apa..
NASIHAT dia..dia nasihat kat aku 
"hny Jgn Lupa solaT"
"hny dh solat MaghriB Kh?"
klw aku kata belum kn..nk tau apa dia kata..
Dia akn Kata 
"hny..cuba dgr larh kata2 hby nie,.."
lg satu klw keluar rumah nk jln gimana2 x pakai tudung
"hny pakai tudung bah"
2 larh yg beznya Org aku Syg Nie...Dia jadi IMAM dlm Hari2 Aku..
Mgkin mmg Aku x buaT..
Tp Insya allah...X lama Lg..
Berubah Larh c Eyra Nie..nak cri sesuatu dlu...yg rasanya masih hilang dlm hidup..
Yg psti aku HappY Sgt2..
Sbb HbgN yg berterasKan KeperCayaan Nie akhirnya genap sthn
maklum larh cinta jarak jauh kononnya..
jarang jumpa jadi maksiatnya pn teda..hahahhaha
mybe now blum siap gitau family...nk minta kna bunuh kh...
hahahhaha..
tp insyaallah jika ditakdirkan aDa Jodoh..
KnlKan gk ma famiLy..
1 jak tipsnya..kmi pnya hbgn nie..
Rasanya larh..
Romantik kat HP jak..kat Luar Mcm kwn2 jak..bgurau2..bckp2..
Thn lasak Gk "huby" aku nie lyn KarenaH giler Aku kn..
hahahhaha..
teringat soal Jodoh nie tetiba teringat kata2 dia bh
nk tau?..hurm..nie nah ayatnya..
"kalau saya by nhe tejodoh ma urg lain,by pn nda tau lah,pecah otak"...
trus aku bls jak..
"insyaallah n mudah2han jodoh hny ma syg hny seorg nie jak"..
Ayt power giler..mengalahkan novel..hahahah
kalau nk buat novel psl hbgn kmi nie  pn bleh jadi nie..
hahahhahaha..
gurau jak bh...hee..
kalau nk tau cerita cinta kami..cri larh post aku yg lama2..ada 1 kali aku cerita tu..hee
yg belajar tuk menghargai org lain tajuknya..^_^
anyway mgkin dia larh org yg aku cri dlm hidup aku..yg tau nk jaga n bimbing aku dgn betul
tu yg best tu...
Apa2pan..
saya nk dia tau saya syg dia sgt2...tahap giler larh saya syg dia 2..
KLW DH JODOH X KEMANA KN?..
BERHARAP N MENUNGGU 6 THN AKN DTG...
skg yg harus di tumpukan ialah SPM..
penentu hidupku tu..hrp2 dpt jadi cikgu...amin2..
apalg bila mama nk sgt tgk aku jadi cikgu..
aku akn usaha gk semampu yg bleh..insyaallah...aku bleh buat dmi IBUku tercinta..


Thankz for read my blog

Friday, 23 December 2011

MenGapa Harus...



Hai My Blog..
aPa nk Ceta Tgh2 malam Buta Nie Ar?
Well...Sebak Rasa HaTi Nie...
entaH NaPa..Klw TerinGaT jaK NoveL Td..
Aku teringat Psl hdup aku..blum abz lg confuse aku nie...
nk tau confuse apa?soal abg sepupu aku larh..
dia kawin baru..kira dia nie duda larh...
dia kawin ma......
jd tetba larh pla..mamat seorg nie..
ank sulung isteri abg sepupu aku nie...berminat larh pla ma aku..
siap kirim salam lagi tyme kenduri kawin 2..
lpz 2 kmi knl2 larh..
kebetulan pla..mamat 2 yg aku tgk shari sblm kenduri kawin abg sepupu aku..
klw x silap tyme mamanya n abg sepupu ku akad nikah
besalh jd tukang ambil gmbr nie mmglh bzy..x ingat sdh keadaan sekeliling..
puas dh ambil gmbr kn..apalg Gi cri bnda nk mknlh..
tetba ddk2 tgk org2 2..
nah alih2 tertngok larh mamat yg minat kat aku 2..
fuyoo...selamber jak aku ckp dia cute dlm atiku..
nk tau ayat aku?ni ha ambik kamu
"cute jua org pkai bju biru 2"
sbb dia pakai baju melayu biru kn...
aku kn peramah(kononnya)...jd habiz org aku tgur..
gurau2 bh ma kazen..lma sdh inda jmpa..
hahahaha...
alih2...dh dia berkenan nk knl 2...bgi larh dia knl aku yg giler2 nie...
skali malam org berkaraoke 2..akugi larh jmpa dia..
biasa sja..inda bersuara sbb x biasa kn..bru ku knl..
dia cma tnya nma..trus blah jak mcm 2..
lpz 2 dia nk lg jmpa aku skali..
dia tnya nama n umur aku..
trus lpz 2 blah larh cm 2 jak...
jd mlm 2..brabz aku kna usik ma suami kaka sepupu aku..
truk gk larh aku kna kerjakn ma dia..
kna tnya lg 2 gi ni...
"yg mna calon2nya nie"
aku selamber jak...jwp..
"calon apa kn?nada2 bh"
mlz ku lyn apalg..naik atz larh...
lpz 2 yg lucunya lg mau tau apa?
spanjang aku di atz 2..dia tgk2 aku curi2...
mcm aku x tau...tergelak2 kecil aku dibuatnya..tp buat x tau je larh..cian dia nnti malu...
aku lyn larh gk dia..tp jgn larh slh fhm...cma bkawan...
lgpn x tkn aku nk bcinta ma ank Buah Bru aku...spttnya dia panggil aku bkin eyra 2...
tp dgn sebutan "NgangaH Eyra"
atau lbh truk bnyinya mak cik eyRa,,,hahahaha
tp 2 larh msh confuse...klw ikut logik dia bkn kazen aku pn..sbb dia ank tiri abg sepupu aku kn..
tp 2 larh aku geram sgt..why larh dia minat aku sesgt 2..
smpai skg minat x berhenti..
malar dipujinya aku,mau tau dia puji aku apa?dia puji aku nie peramah,baik hati,ambil brt sal org n cute..
apalg..naik trus brt badanku kna puji..
apa slhnya kna puji 2 kna larh trima..kn...dia ckp aku peramah sbb aku nie jnis selamber,lyn jak org wlaupn aku x brapa biasa...lpz 2 baik hati..sbb aku nie jnis org yg suka tlg org..(enth sejak bila)hahahaha...ambil berat sall org..sbb aku ambil brt psl hal kehidupan dia larh..
mcm mna pn dia ttp mnusia kn...bila aku ingat jak dia nk skolh..aku ingat bh kata2 dia ma aku sedih tau dgr..
dia nk sgt smbung skolh...dlu berhenti skolh sbb byk kes..
biarlh cma aku yg tau knapa dia buat byk kes..terfikir oleh otak aku...btapa sedihnya hdup dia.....
thn nie dia x ambil PMR..sbb berhenti skolh kn..jd aku nsht jak spaya dia smbung bljr..
dia ada dh bincang wif he mum tp blum ada kpstian lg..
dan hal 2 pn aku tau knapa..biarlh aku jak yg tau..
wlaupun sekejap aku knl dia tp bgi aku dh knl dia lma sgt..
dlm sekelip mata aku bleh tau cara dia  hdup cm na..aku berhrp sgt dia smbung skolh dia..aku nk dia berjaya cm org lain...aku nk dia bntu mama n bapa tirinya (abg sepupuku)..
spptnya kmu bersyukur sbb gi Skolah taw
..kmu akn sdr pengorbanan ayh n ibu yg bersusah pyh hntr ke skolh 2 amat bernilai...
btapa btuahnya anda sbb mampu ke skolh...
lpz 2 dia ckp aku nie cute..cute ke?...mgkin sbb selendang 2 kot...tertonjol tembam2 kat pipi ni...ha3...
enthlh...kekdg rasa slh gk sbb dia minat aku brabz n mcm nk rak giler larh..
tp aku alih2 anggap dia kwn jak..sbb aku msh ada seseorg yg amat memerlukn aku n aku amat menyayginya..
mampukh aku mnhn rasa slh nie?..smpai bila?aku nk dia gi skolh
tp bkn sbb aku..tp sbb niat dia mmg nk gi skolh..
aku jdkn dia adk angkat aku x nk..mau juga lbh2..mnalh bleh..
aku tau dia memerlukan seseorg 2k hadir memberi smngat serta kasih syg utk dia..
aku pnh gk tnya dia cm na dia syg aku..dia jwb..
"aku syg koe lbh dr aku sayg family aku.."
aik npa cm 2?aku tnyaa...dia cuma jwb
"koe jak yg ambil brt sma aku..mamaku 2 mcm x anggap aku anknya"..
lek jak ku dia ckp cm 2....smpt lg ku nsht...
ku kata arhnya "mak mna x syg ank..kuching pn syg ma aNk2 nya...."
aku hrp dia dgr larh rintuhan hatiku yg nk terbaik 2k dia..bkn apa slgi dpt di perbaiki slgi 2 msh blum trlmbt aku nk bntu kn?..
yg ku tertnya mengapa  harus hatinya cm 2...
KERAS CM BATU
org nk tlg dia,tp dia x nk tlg diri sendiri

thankz 4 the read my blog..

Monday, 19 December 2011

Kebahagiaan...




Hai My Blog..
Lma Dh X CoreT2 Kat Blog Kn?
k...dlm bbrapa hari nie...bzy..hari2 gi rmh kazenku...
hahahha...kawin Abg2 sepupuku..
Fuh...2 org skaLi Kawin..
Bru Bez...jimat bajet...
Byk Kenangannya..nie beberapa gmbr kenangan
hahahaha..

brg hantaran

cantik..brg hantaran

Raja Sehari...pewit...hee


nah..tu c kaka senyuman colgate..canTik!..^_^



bju pengatinnya wrna kesukaan ku...like..like..sma hensem sma cantik..

Gmbr KenanGan Kawin2..seMoga BhaGia Ke AnaK Cucu..Hee
Tp SedihNya CaMEra rosaK TerJatuH..LenS Nya RosaK..
Sowt Eh...Ank BuaH Ku 2 Pnya Keja..
Eh..Gergitan..Cm Kn NanGis Sja Bh
..but...anyway...Ada SesuaTu KenanGan Yg Ku Bwa Dr MajLis Nie..
Nk Tau Apa?rahSia Deh...
hahahhah..yg pnting...klw Nk Kawin BiarLh Kawin Ma Org Yg Kta Cintai..
k...
Insya Allah BhaGia Dunia Akhirat

thankz 4 read my blog..
aBZ dh coretan ku...hee..
klw ada jodoh aku coret lg k..
^_~

Wednesday, 14 December 2011

celoteh dmi celoteh


hi my blog..
mlm2 buta nie aku nk ceta psl sumthink..
soal keadaan aku skg..
aku x nk sedih2 nie..biarlh..kc lpz jak ketktn 2...
tp itulh aku,x brani lg..aku tkt apa yg trjd ma aku dlu...
akn berulang lg..
dlu aku prnh ditingggalkn tnpa smsku  dibls...sehingga 1 ketika  penantian itu sia2
rpanya org 2 x prnh menganggap lg aku sesiapa..
2 sbb aku x bleh x sms org yg now aku  syg coz alu tkt bnda yg sma trjd...
but aku fhm..dia ada msa n aktiviti yg hrus dilakukn bersma keluarga bsrnya
aku hrus prcaya,percaya bhwa cintanya itu sesuatu yg ajaib..
hahaha...x trgnti dek musim n x kn pudar dek hari..
1 weeks lg sthn hbgn kmi..aduina pch rekod bcinta aku nie...
sedih gk dia x sms tp x pelh..mgkin dia ada sbb dia trtntu kot..kn3?
aku kna biasakn gk..sbb thn dpn ginilh dunia aku..dunia belajar utk berjaya..
no FACEBOOK,NO BLOG N NO SGALA HBURAN..
FOCUS TO STUDY ..
Aku fhm juga 2...lgpn makin lma byk yg berubh,hrus terbiasa gk kali..
dia dh mula ubh sikapnya...why?
erm....rasanya adakh sbb aku?sikap aku...hurm...
what everlh..yg pnting besok dpt blk kmpg..
dpt kc enang minda nie..
nk lpakn mslh yg ada..
shoping kc hlng tension...hee..
rindu dh ma halaman kmpg 2...
k larh selesai berceloteh nie
nk mkn ubt lpz 2 tdur dh jam 3 esk lmbt lg bngun nk gi kmpg..hee..
packing pn blum abz..hee
peace no war
thankz 4 the read

Tuesday, 13 December 2011

tak fhm...


hai my blog..
hurm..i'm so sad today..
aku hrp sgt dia sms aku tp x muncul2 pn 2 bdk...
hurm...apa agknya dia bwt erk...
kekdg fikiran gelisah x menentu ow...
tp aku slalu yakinkn hati spya pcaya pd cintanya..
mcm c'N kata.."hafiz syg eyra sgt2"..
i believe u ..
misz u syg...
k larh thankz 4 the read my blog...
siap sdh coret2 aku...k larh..hee

Monday, 12 December 2011

Suke..Suke...Suke...


hai my Blog..
hari nie aku mau gitau kmu psl bnda pling aku minat..
brg idamanku slma nie..
insya allah kata mumy aku klw dia ada duit lbh dia mau kc beli 2 kamera 2..
mau tau kamera yg mna?
jom...tgk gmbr di bwh...antara kamera idaman saya larh..hehehehe



aku hrp akn memilikinya...hehehe...yalh..keluarga kmi bkn org berada kn...
mampu beli apa yg termampu sahaja...
hehehehe..

k larh...smpai sni dlu curhat hati saya erk..
daa...Luv u allz...
thankz 4 the read my blog..

Saturday, 10 December 2011

fever!i don't like..

hi..
mgkin bln 12 nie mmg musim dmm kali kn..
adk aku dmm,org yg aku syg dmm,my mum dmm..
n me pn trut2 dmm..
don't like2 nie demam ow..bikin sakit kpala
pling truk lh dmm aku kali nie smpai bersuara pn susah..adoi...
ROCK KAPAK BH SUARA
adoi...pyh2 klw truz2 mcm nie...
jwpnya kna tdr awllh nie...ha3..
k see u next time k...
klw ada jodoh kta jmpa lg...
thankz 4 the read my blog..

Rendah diri..



hai,hari nie nk coret something pla..
mengenai "RENDAH DIRI"..
bkn nk kata apalh..aku nie enthlh kekdg terfikir smpai kesitu pla...
aku berfikir seolah2 EX dia terbaik dr aku..
lbh cntik dr aku,lbh putih dr aku,lbh berisi dr aku...lgpn apa gk aku nie kurus kering cm lidi..
hehehhehe..
itulh tanggapan aku kpd diri aku kekdg...siapa aku mau dibanding2 kn ma dia kn..
kekdg ada trase gk dlm aty tp aku berusaha lenyapkan...kekdg buat x tau lg 2 tntng rasa nie..
she is cute gurlz aku akui itu...x sperti aku kn...
hurm 2 larh rasa rendah diri aku yg pling dlm..jarang aku rasa rendah diri gini.
but memandangkn aku anggap dia mcm adk aku so aku lpakn nya...
wlau apa cra skali pn...
sbb aku x nk lh nk bnci2 org gara2 dia ex gf org aku syg kn...
aku percaya pd hati aku cinta itu berteraskn aty n saling percaya...
hrp2 org 2 tgk gk gerhana bln..
kamek syg kitak,,^_^
nie gmbr kenang-kenangan aku ma seseorg..
jgn tpu diri sndiri taw klw tatap gmbr nie..anda psti fhm npa aku ckp aku rasa rndah diri..

u can see now..

thankz 4 the read my blog...
i hope klw2 org 2 n "she" terbaca
maaf sgt2 erk...nmanya gk blogh coretan hatiku...
plz follow me..

Thursday, 8 December 2011

Baru aku tahu....



Hai blog..
saat nie aku nk coretkan sesuatu pd dinding blog aku nie..
8/12/11 bersamaan dgn hari khamis
hari yg sgt2 mlang buat aku sbb hari yg penuh dgn tangisan
Tarikh 2 gk larh..aku dimarahi ma org yg aku syg sgt2..di sebabkn oleh......
FB Aque peace
entahlh..mengapa akhir2 nie..aku jd sensetif sgt ma dia..tp jujur aku kata mmg puncanya dr FB 2...
sbb fikiran negatif org akn sma2 membuat aku berfikir negatif...
aku x pnh gnggu hdup kwn dia,x pnh gngu kebhagian dorg..tp npa dorg smpai buat gini ma aku..apa slh aku?
hampir bbrapa jam kmi gna perkataan koe aku...teda sdh ayat2 manja gitu...
time 2...x berhenti sesaat pn airmata aku keluar...
Rmai Dh Org Bgi Sokongan N NsHt...
Aku nie Jenisnya Lain Ckit..Klw aku Kna Mrh...atz Sbb pkara2 yg bleh membwa keburukan nie
..ckup skali aku gitau 2...slebihnya dia fikir sndirilh..
mcm dia ckp juga,dia x nk hbgn kmi hancur gara2 bnda/FB 2 jak..
aku klw dh mrh yg terbuku kat hati semua kuar...
mcm air mengalir bh...huhuhu
aku teda niat mau kc slh kwn dia...tp kna btempat lh juga...
gna2 identiti org 2...gnalh identiti org yg msh lg single...kn senang...x kc pning kpala org..
erm...enthlh..pkara kmarin..hmpir2 jak menjadi mimpi buruk buat aku
kekdg bila ingat timbul rasa bnci aku ma kwn dia 2...tp inilh aku membenci 2 pkara pling aku nda minat sbnrnya,tp bila aku mrh ma seseorg semua aku kc lpz..sbb aku x nk jd dndm dlm hdup aku..
lgpn dndm hnya membwa keburukan..btl x?
nsb baik kmi bncang kmarin x brapa gna emosi,klw gna emosi..btl2 hncur jwpnya
sbnrnya kmarin 2 aku try 2k lpzkan dia..tp hati mna yg rela..
sbb aku trlalu sygkn dia,11 bln kmi cple mcm x logik kn klw kmi break gara2 FB 2 jak..
hurm..nk tau apa kesudahannya..



aku berfikir buat bbrapa jam..sbb kali nie aku x nk lg kejadian nie berlaku..
pedih dhati...kira2 jam 7 kali 2 bru aku bgi jwpn ma dia sma ada mau teruskn atau nda..
nk tau apa jwpn aku?
kmu tau gk 2 kn..mstilh aku mau truskn hbgn nie TP sblmnya aku bermohon kpd ALLAH semoga kptsn yg aku buat ini adalh yg terbaik...aku x nk sia2kn dia..
bkn mudah utk dpt seseorg yg terbaik lg dlm hdup nie..
skali aku lpskn...aku x kn dpt semula..
lgpn hadirnya slma nie membwa kecerian dlm hdup aku..
detik dmi detik..
tp sgalanya brubh bila bnda 2 ada..
plbgai tanggapan negetif dibuat,smpailh hbgn kmi hmpir jatuh..
bodohnya aku trlalu mengikut emosiku ketika post bnda2 kat FB (tgh senyum sinis)
smpai x sdr aku hina kwn dia,
tnpa sdr juga aku menyakitinya,smpai bila hrus menyakiti sesma sndiri
aku sakit ati krna bnda 2,dia mgkin sakit aty sbb aku hina bnda 2..
kelemahan mengkali kn...

akhirnya aku mampu tersenyum lg..
n now aku tahu btapa sygnya dia pd aku..
dan baru aku tahu sakit itu apa stlh dia bkn miliku..
ada juga saat mengakui kslh yg ku buat..
plz..jgn gngu hdup aku "bnda"..
seperti mna aku x gnggu ckit pn hdupmu..
P/S:BUAT KWN2 DIA KLW KORANG X SUKA AKU CPLE MA DIA TLGLH CKP BAIK2
JGN ROSAKKN SCARA PRLHN2..
SBB AKU MNUSIA BIASA MGKIN ADA SLH..TTPI BERI AKU PELUANG UTK MEMPERBAIKINYA..
JGN JD JURI KPD HDUP AKU,SBB AKU X PERLUKN NYA...

hbz dh coretn aku thankz 4 the read my blog k...
so sory klw ada terksr bhasa
baru aku tahu...

Wednesday, 7 December 2011

So Sad!!




JUz WanT To Say I Don't HAve a Mood...Btl2 MoodY.....:'(


be hapPy coz i can meeT you...



Hai...skg aku nk coret psl.....hurm...hal yg bhagia...hahahahaha
erm....smlm...aku happy sgt....wlaupun jmpa skjp jak...tp akhirnya dpt juga kc lpz rindu yg lma sdh disimpan nie...hehehe...2 pn kjp jak...x dpt nk dgr suara dia...but itz ok...lh....MIsz my Sweetheart so much....heee...Tp yg merisaukan....adalh....hee...rhsia aku jak.....x pyh org lain...tau...hehehehehe...
k larh....x tau nk kata apa dh...
thankz 4 the read mY Blog...hee

HappY Times...


Hai Hari Nie Saya Nk Coretkan something pla..hee..
mengenai happy day...saya kemarin....
bez juga kmarin..kali ke 3 dpt jmpa my syg nana farhana hatta..
Hee..Keja Kmi KmarIn Cma StaY2 n Mkn...2 Jak...
First kmi Lepak Dlu Kat Lansaran...hee,,,bez gk larh...Bercerita jak aku ma c nana...
psl Pljrn,keadaan kls dorg n perangai2 yg mybe aku blum tau lg tntang kwn2 nya....heee...
lpz 2 kmi Mkn KaT Gerai Dkt Xplaned Sptg...Mkn ABC n SATE,,,
Lpz 2 kmi stay2 kat XPLANED....ceta2...lpz 2 brulh kmi gi  mamam sna KFC...
\Sdp....Rugi Kmu X ikut...hehehehe...lpz 2...apalg blklh....hee...
nie ada beberapa gmbr kenangan kmi....hee...













friendship is never end until die...i love my Allz Frenz...semoga Kenangan Ini akn tersemaT Selamanya
di dlm hidup n hati saya...
amin!!
berakhir dh coretan hati saya...
thankz 4 the read my Blog...^_^

Tuesday, 6 December 2011

misz U So MucH..




Misz My Sweetheart sO MucH...
By..Hny Rindu Sgt2 Ma Hby taw...
adui...Bilalah Dpt KeteMU....
Whai Waktu..
ketemukan larh kmi...wlaupun seketika...
aku sgt merinduinya....
MISZ MY LOVE SO MUCH...
:'(



Saturday, 26 November 2011

HoLidaY At KucHinG..

FirsT Day...
Check-in Dlu di airport KK..Lpz 2...Kmi Gi SrPn Wif Abg Ali...n lpz SrPn Kmi BuaT PemerikSaan Beg,Kmudian..kmi Menunggu di ruang perlepasan,stlh bbrapa jam menunggu,kmi pn menaiki kpl trbang,bez gk larh...PraMugaRi n PramuGara Yg Sgt Baik...semasa Kapal terbang 2 nk berlepas ok gk lh..bez!!...hee...skali makin lma mkin tinggi lg bez dpt tgk pemandangan dibawah..smart..lps 2 kmi diberi srpn pgi dlm kpl trbang..hurm..dpt dihafal oleh aku sendiri...nk tau....cra dia bckp cm ni "miss,miss nk mkn apa?nasi lemak or bihun goreng?"klw ia tnya psl minuman gini "miss,miss nk minum apa?water,coffea or jus?.."....hahahahhah...pling lucu skali....tyme skjp lg nk mendrt 2...adk aku nangis,sbb dia sakit telinga....hehehehhehehehe...smpai larh kmi di airport kuching..di airport ngangah n anknya yg jemput kmi...lpz 2 kmi rht2 dlu dirmh ngangah...lpz 2 bermulalah perjalanan kmi..kmi menuju ke suatu tempat....yg psti mee tsunami jugalh....kmi dpt rasa...sedap...lpz 2 kmi ke BORNEO CCK...hee...bli brg2 elektrik sempena pameran yg diadakan secara bsr2rn..lps dr situ kmi tnggu kazen ambil utk gi pasar satokmbleh thn larh psr satok murah2 brgnya,,,
tyme nk blk 2 larh bru tau kereta  kna curi...sedih gk beribu2 trbang tp apa ble bwatkn...

thankz kpd yg sudi bca blog saya

________________________________________
                                           C | O | N | T | I | N | U | E |

Hari Kedua,
Hurm...bez kat kmi gi pekan serikin...hmpir setengah jam larh dr tebuan jaya gi serikin..skali tgk cm tamu biasa jak....tpi skali turun dr kereta,lpz 2...masuk jak ruang psr serikin 2..ya allah..panjangnya besusun jln 2...sandi....bpeluh2 jln...tp berbaloi larh byk brg aku beli...hahahaha...bez2...lpz 2...kmi gi taman dinasour,hee...i like....lps 2 kmi nk gi gua angin tp memandangkn hujan jd tdk jd lh...kmi menuju pla ke Emart...Bez gk larh....psr raya bsr..byk pilihan..lpz 2 mama beLI durian lg...SedaP2....Hee...lpz 2 kmi...BCC kuching pla...tp aku x ikut turun...dlm keta jak...mlz jln...jam 9 stengah gitu bru kmi gi cri mkn...nk cri kedai yg buka...jd kmi gi medan Hamidah...food court....skali smpai...x lg mau mkn...tgk main bola...pla...x trlayan bh mama aku..hahaha..order hntam jak..yg x pnh mkn 2...iaitu "nasi goreng Tsunami"..sedap..lpz 2...kmi blk...pnt gk larh ngan semua aktiviti hari ini...hee...

Thankz sudi bca blog AKu....<3


___________________________________________
                                                  C | O | N | T | I | N | U | E |

Hari ketiga,
hari ketiga...pagi2 x gi mna2 tgh hari bru lh..first2 gi One TJ dlu....alat2 komputer...gi beli mama charger mama..lpz 2 gi wisma seberkas....bez gk larh....byk offer...lps 2 kmi gi boulived pla....hurm..itu pn jap jak..lpz 2 kmi gi emart...bez gk....mkn aiskrim...hee....2 jak larh buat hari nie....buat hari esk...x tau lg....kata org kuching 2..."sik tau gi"...ngam kh 2...lma2 tngal sni..ckp kuching pn pndai dh nie..heee.....<3

Thankz for read my Blog..<3



___________________________________________
                                                  C | O | N | T | I | N | U | E |


Hari keempat..
percutian smbil bljr kira2 gitu larh....paginya kmi x gi mna2...sbb mama n ayah gi sadong jaya beli durian..lpz 2 ptgnya bru jln gi TAMAN sahabat...bez..cntik tmptnya...sbb taman sahabat ini dibina adalh persahabatan antara china n srwk....bez jua....indah tmptnya....pling mengkagumkan tugu kat taman sahabat..bez...hee..lpz 2 kmi gi shopping at  the spring..bez..my mum beli smpai 2...hand bag...hahahha..offer kn..lpz 2 kmi gi waterfront....bez n menarik mata memandang tp spoilnya....kcau btl larh hujan nie..hee...jd tpksa blk...heee...

thankz 4 the read my blog..


___________________________________________
                                                  C | O | N | T | I | N | U | E |

Hari kelima..
kmi bangun awl...sbb nk gi mandi air terjun..hmpir sejam perjalanan..sementara 2 kmi singgah kat pekan bau dlu..beli minyak kereta lpz 2...gi mkn kat food court di bau...lpz 2 kmi gi melencong jap gi sematan..bez..adui..hujung srwk....ekornya...hee...cntik....lpz 2...kmi gi gunung gading ..smpai jak sna..check in jak...trus tukar bju..n apalg..trus masuk dlm air terjun..hahahahah....mandi smpai ke ptg....hahaha..blk jak chalet trus mandi n buat BBQ bez...smpai 2 ayam aku mkn....hahahaha....kecik bdn tp kuat mkn...heee


thankz 4 read my blog..


___________________________________________
                                                  C | O | N | T | I | N | U | E |


Hari keenam...
awl2 pagi bangun gi mandi air terjun pagi2...bez...hahahha..lpz 2...kmi mandi bersiap kmi check out...lpz 2..kmi menuju ke pandan beach...smart pemandangannya..lpz 2...kmi ke kmpg telaga air...hurm..anginnya bez....adoi...ddk lma2 disitu 2...buatkn tertidur...hahahahha...lpz 2..kmi round2 gi rmh saudara2....lpz 2 sblm blk singgah gi giant...hee...lpz 2 apalg...blk lh....


thankz 4 the read my blog..



___________________________________________
                                                  C | O | N | T | I | N | U | E |

Hari ketujuh
tgh hari bru dpt jln...lmbt btl bangun gara2 kpenatan..lpz 2 india street..fuh!bez gink....rambang mata memilih..haahahahah...2 jam lbh jln2 di india street lpz 2 kmi ke muzium...drpd 4 muzium...1 muzium jak dpt pegi...x smpt tgk buaya unik kat muzium yg satu 2...byk yg aku bljr tntng sejarah lma muzium...bez2...lpz 2 kmi gi mkn dlu...fuh mahal gink...mkn....sandi..lpz 2 kmi gi popular pla....smpt gk beli novel....pening kpala memilih....akhir2..pilih novel aku dh kahwin...ceta psl FACEBOOK jua....hahahha..siapa mau bca....crilh kat kdai...hee..

thankz 4 the read my blog..



___________________________________________
                                                  C | O | N | T | I | N | U | E |

hari kelapan..
last day....huhuhuhu...daa kuching...bkl merindui segalanya...berat hati nk tinggalkan kuching..sbb blum puas ati...tp apakan daya...sblm 2..mkn lg kat cili padi..tp peristiwa mengajar...agar jgn lambat sgt gi airport....nsb baik kna tnggu..cm VIP larh cetanya nie..hahahaha..tp pling sengsara aku rasa...adui...yg mau landing dh..sakit telinga...ckp landing jam 3.30 pm...skali tgk jam 4.00 pm...bru landing....bikin sakit telinga bnyinya 2..pusing2 dia kat atz 2..sbb cuaca x baik jd x dpt landing dlu....heee....lpz dtg jak kat airport....apalg..tnds utama dicri....lpz 2 abg ali gi ambil kat airport..hee..jd smpt lg gi shopping at centre point kk...hee....lpz 2 truz blk lh...^_~

thankz 4 the read my blog....
follow my blog k...

Tuesday, 22 November 2011

x MamPu HdaPi Semua Nie..



Hai...
What can i say for today erk..
k larh nk ceta psl _______ Pla..
Enth larh Cm na NK kata..semua org ada mslh msing2...skg eyra trlalu di kelilingi dgn org yg patah hati,putus cinta n ada mslh wif org tsyg...sakit Jiwa Gk Sbnrnya Dibuatnya...Sbb Bkn aku yg tgh alaminya...
huhuhu..kekdg aku rasa gk dunia seakan2 berubah,org2yg aku syg pn seakan2 berubah...
aku tkt sbnrnya brada di smping org2 yg bermasalah ma org trsyg sbb membuat aku terbwa2 sma..
Agk Merisaukan Hati..Tp Lbh MerisauKan HAti n Jiwa AdaLah ssh Nk Berubah..
x Fhm langsung Ma Perangai Sndiri..anyway i So Sad About My Lil Sister...Pucat smcm Jak Muka Dia Skg...Smpai Mumy Pn Risau..Nie Semua gara2 Putus cinta...Adoi...mmg suka tgk dia di rmh 24 jam tp Kaka mna mampu tgk adknya sakit,lesu,unhappy cm 2,Sdih BiLa Tgk..sbnrnya...Cma Aku X nk MemujukNya ShaJa..Aku Nk Dia Tahu...Hnya Dia Yg Bleh Bntu diri Dia Sndiri...Lalu Kata2 Pn susaH...
Gara2 LelaKi 2 Adk Aku Kurang Mkn..KuranG B'ckp...Mcm Mayat HduP jak Lg TngaL..susaH hati Pla fikir PsL Adk ku Seorg Nie...Cma Aku x tnJuk LarH...TmbH aku Mrh AdaLah..sbb aku BuaT Gitu dmi Dia JuGa...aku X Nk dia MemaNjaKan PerasaaN KeceWa 2..Puas di Pujuk Ma Kwn Baiknya...TiaDa Hasil JuGa...Ya Allah Apalg Bnda Yg Bleh tlg Dia...Bleh Bntu Dia...Ya Allah Bgi Aku KekuaTan 2k hadaPi n Melihat SeMua Nie..X Berdaya Lg tgk SeMua Nie SbnrNya..Tp ituLh Aku...aku Ingin Sgt Adk Ku Blk Cm DuLu SeMula..MslH apa Pn Yg diHadaPi...Klw KiTa Lwn dgn MenyekSa Diri Sendiri TidaK Akn Ada Hbznya..apa Harus aku Buat..tp Aku PercaYa MasaLah Ini Larh yg mendewaSaKan Dia Nnti...Mslah Ini Juga Yg Ajar Diri Utk Lbh tabah...

  .lps 2 1 lg mslh...snnGgup Bh MUsnaHkan PerhuBunGan Kwn Sdgkan X jelas
Lg Kes SbnrnYa..Kc Buruk2 Kwn Sndiri Lg...Pamer KelemaHan diri Sndiri jak...Enth larh Apa Lg Yg Akn TerJd Lps Nie..x henti2 aku menangis utk hal yg sgt rumit utk di ubah,sgt susah utk difahami..huhu..Lg satu..Aku RinDu sgt2 Ma syg Aku...enth Mcm Jd Dndm dh Dlm hati Rindu NIe Bh..kekdg air mata ini larh yg akn cpt mengalir bila rindu dia..sbnrnya aku rndu sgt dia yg dlu...slaLu Ada Saat Aku PrLu..Tp Skg Enth Nk Bergantung Pd SiaPa Semua Yg TerBuku Kat ati Nie..Tp Kekdg x Gk Aku Mau Ceta Ma Dia,Sbb Aku X Nk dia risaU Kn PsL aku...Aku X Mkn Pn dh buat Dia Risau..so cra Nya cma 1...Bersendirian N BiarKn Jak Apa Yg TerBuku Kat Hati n Perasaan Nie..BiaR larh Aku Cba 2k Snyum,tuk GemBira Dmi Org2 Yg Aku Syg..WlauPn Aku X BdaYa...Tp aKu Percaya aDa SesuaTu Yg Cba ALLAH tunjukkan buatku...aku harus membiasakan hdup aku 2k bersendiri...berdiri di atz kaki sndiri tnpa harus bebankan org ma mslh aku..


            Tp 1 Yg Aku PerLu Iaitu Sokongan Semua..sOkongan Utk Buat Aku BeruBaH..Sokongan 2k Buat aku LebiH Mendekati PENCIPTA yg hmpir aku lpakan..bimbing aku...smoga aku bleh cRi Apa Yg AKu Cri SlaMa Nie..Aku Cba UsaHa 2k MENGISLAMKAN DIRI AKU SEISLAM2NYA..aku x nk islam hnya pd NAMA..Ya ALLAH bntu Aku..Beri Aku PetunJuk...PLz Aku PerLUkan KoranG Semua...Bjuta2 Kwn2 Aku...Aku PerLuKan SUPort Kamu Tuk PeruBahan Aku..x kn beruBah Aku Nie Klw Hnya syg aKu Seorg Jak Support Aku Kn...Plz Bntu Aku...aKu Mnusia Yg x Lari dr 1 Dosa Pn...Tp Alangkah BaiKnya Klw Dosa itu BerKurang?..Aku X Nk HduP Di Dunia Nie Jak SlamaT Tp Aku Nk HduP Aku Di  Akhirat KelaK JuGa Slmt..BanTu Aku...UntK Misi Ini...

++++++++++++++++++++++█+++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++██++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++██++++++++++++++++++
++++++++++++++█++++++++++++++++++++██+++++
++++++++++++████++++█+█++█++++++███+++++++
+++++++++++████++++██+█++█++++███++██+++++
+++++++++++██+++++++██████++███++++██+++++
++++++++███++++++++++█++█+++++++++++██++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++███+++
++++++++++++++++++++++█++++++++█++++██+█++
++++++++++++███++++++██+++++++███++++█+██+
+++++++++++████+++++++█+++++++████+++█++++
+++█++++++██++█+++++++██+++++++█+██++█++++
++█++++++██++██+++++++██+++++++██+█++██+++
++█+++++██+++█++++++++██+++++++██+█++██+++
++██+++██+++██++++++++██++++++++██+++██+++
++███████+++██++++++++██++++++++██+++██+++
+++████+++++█+++++++++██++++++++██+++██+++
++++++++++++██++++++++██+++++++++█+++██+++
++++++++++++███+++++++███+++++++██+++█++++
++++++++++++███████████████++++███+++█++++
+++++++++++++█████████++█████████+++++++++
++++++++++++++++████++++++█████+++++++++++




Terima KasiH Kerana Sudi Baca Blog/Coretan HatiKu...Hee...
Syg Korang...Be Hpy AlwaYs Allz...

Sunday, 20 November 2011

Npa harus TerJd...




hai...
Hurm..sedih sgt2 hari nie...tdk dpt di gambarkn melalui kata2..
pedih sgt hati nie...aku x bleh tahan sdh!!..situasi nie membuat aku sengsara...
npa harus ini trjd,klw aku tau pengorbanan aku slama nie sia2..lbh baik aku x berkorban apa2..
x ckup dgn apa yg Ex.BF aku buat skg ditmbh lg beban kpala nie ma Ex.BF adkku n adkku...
fuh!1 yg x ku duga..npa setiap kali pengorbanan aku x prnh sedikit pn 2k dihargai...apa slh aku?..
Hmpir sthn aku bthn 2k cover adk aku yg suka sgt jmpa ex.bf dia 2..gara2 dia aku yg harus dimarahi my dad n my mum..sbb cma aku yg pling rPt.ma dia.huhuhu..kakak mana yg snggup x tlg adknya kn?...drh muda yg prnh aku lalui itulh pnca aku bntu adk aku...now i can't explain what in my heart..hati nie terluka sgt2...pedih sgt2...seolah2...dunia nie x bererti lg buat aku,..aku tau aku slh dlm mendidik adk2 aku...aku bkn seorg kakak yg terbaik...dan x pnh jd kakak yg terbaik..kekdg aku stress sgt2..sbb sgala beban harus ku tanggung..ttpi yg pling aku takuti aku x bleh dpt kptsn cmrlang SPM n melanjutkan pljrn dlm bidang perguruan  sprti yg my mum idam2kn..aku x mampu melihat kekecewaan my mum utk ke 3 kalinya...x mampu utk melihat air matanya jatuh kerana kegagalan aku 1 hari nanti..Ya allah..kesengsaraan apa lg seterusnya..semakin hari..smakin aku kehilangan org2 yg aku sygi..why?..apa slh aku?apa dosa aku?...racun ini yg membunuh aku scara perlahan...smpai bila harus menitiskan air mata dgn hal yg sia2?...smpai bila?...hurm...lps 2 byk kes Kwn2 aku BreaK ma Bf..huhu..aku x bleh nk kata apa2..hnya dpt suruh bersabar jak..sbb hati perempuan mna yg x terluka...semua org terluka ditinggalkan...tp apakan daya..aku x mampu membantu..hnya bleh tlg kc nsht sja...smoga apa yg trjd pd kwn2 aku n pd adk aku skg x kn trjd pd aku..aku trlalu sygkn BF aku...tp klw trjd juga..aku brjanji pd diri aku..yg aku menangis hnya krna kekesalan x bleh buat yg terbaik utk dia slma dia dia smping aku...mybe melihat dia bhagia itu lbh bgus..tp aku x minta dia tinggalkan aku..sbb aku x bleh membygkan nya...apalg di tinggalkan gara2 org ke3...huhuhu..smoga pengorbanan aku yg satu2nya ini tdk akn melukakn hati aku..tdk akn mengecewaan jiwa aku...trlalu byk beban yg harus aku pikul..trlalu susah mnjd ank perempuan sulung...susah mnjd yg trbaik utk org lain..n satunya impian my mum n my dad lg adalh nk naik sgt haji..aku hrp2 aku msh bleh kumpul duit spaya mereka bleh naik haji..ank mna yg x nk kabulkan impian ibu bpanya...kn?...sakit ati mcm mna pun aku...aku takkan mampu n x berhak mlwn kehendak takdir..sbgus mna pn sikap aku terkdg ada msanya aku terlalai..takkan ada kegembiraan klw tiada kesedihan dan takkan ada kesenangan sekiranya tiada  kesusahan..biarlh beban nie akn ku pikul...biarlh beban ini akn ku tanggung...biarlh beban ini yg 1 hari nnti akn buat aku ingat,bhwa nk jd terbaik itu bermula dr bwh..Hnya pengorbanan utk membuat org lain tersnyum shaja yg mampu aku lakukan..
aku Bkn ank Yg Baik..
Aku Bukan Kakak n Adk yg terbaik...
Aku bkn Kawan Yg Lebih baIk...
         Dan
Aku Bukan Hamba Allah yg Paling Baik...
aku hnya org yg sering melakukan kesilapan,kelalaian tp aku cba berusaha bangkit dr rasa sakit itu..wlaupun perit n pahit utk ku telan tp aku hrus hadapinya dmi jd yg LBH BAIK..satu hari nanti..
"ma,pa....mafkan eyra sbb x bleh jd ank yg baik,x bleh jd contoh buat adk2 n x mampu utk didik adk2 eyra..tp eyra janji eyra akn berusaha utk jd yg lebih baik 1 hari nnti..insya Allah"
"kwn..mafkan aku sbb x bleh jd kwn yg lbh baik,mafkan aku sbb ggl membuat mu tersnyum smasa koe sedih,x mampu mengangkatmu ketika koe rapuh..tp aku berjanji akn mnjd yg lbh baik 1 hari nanti..insya allah"
"syg mafkan hny sbb x mampu buat syg bhagia,x mampu buat mu sllu tersnyum n x mampu membantu mu tatkala syg lg tension,tp hny janji utk memperbaiki diri hny kpd yg lbh baik 1 hari nanti,insya allah"...
AKU cba 2k jd yg trbaik tp mafkan aku tatkala aku x mampu..
aku cba 2k perbaiki kesilapan lalu tp mafkan aku sekiranya mengulangi..
aku cba 2k bangkit wlaupn sedih tp mafkan aku sekiranya aku tersungkur...
aku Tlh mencuba tp sekiranya aku x mampu..mafkan aku kerana aku manusia biasa...x lari dr dosa n kesilapan...:'(
ttpi percayalh semua ini adalh 1 langkah MENDEWASAKAN DIRIKU.....
npa ini harus trjd??sesama larh kita muhasabah diri..k..

Terima kasih kerana sudi membca blog saya..
membca coretan hati yg x sbrapa...
Thankz so Much ....

Indahnya Kasih syg itu....

Hai..
SmBiL menonton wyg "ALAMAK TOYOL" yg lawak abz nie..
i want to share...psl Rantai kesygan ku..pla....
beberapa hari lps aku pnya rntai kesygan hilang x tau kmana...kemas pnya kemas bilik aku 2..
skali tjmpa balik rantai kesygan aku 2...HappY SgT2....hahahah..
npa aku panggil rntai kesygan?sbb My syg Trcnta Yg bgi 2 ranTai..sememangnya kehilangan rntai 2 mmg larh sgt menyedihkan hati ku...aku nk apa jak yg syg aku bgi Brg aku x nk ada 1 pn yg hilang..sbb aku syg brg2 dia bgi mcm aku syg diri sndiri n mcm aku syg Dia sgt2 kn...hurm..nie bbrapa pic rntai kesygan aku...x kisah larh kn brapa harganya...yg pnting ikhlas dia bgi ma aku ckup...kn3?hee...




cantik nda?hehehehe...for me cntik larh..hee..erm..saya berhrp dia x kn kecewakan hati saya...dia x kn lukakan hati saya,sbb saya btl2 syg ma dia...trlalu sygkn dia sdh..huhuhu...enth apa prasaan aku 2 klw dia teda dlm hdup aku suatu hari nnti,,tp aku brhrp biarlh dia hdup tnpa aku drpd aku harus hidup tnpa dia..Aku X tau Cm na Akn aku Jalani Hdup Nie Tnpa Dia...Tnpa Senda Gurauan Dia,Tnpa Sms Dia,Tnpa kasih syg dia n TanPa CubiTan2 Dia 2....Aku x Bleh Hdup Tnpa 2..sbb Hmpir 1 Thn Aku Hdup Dgn Adanya Dia Dlm Hdup Aku...Aku X Nk Bygkan Klw tnpa dia dlm hdup aku,Langsung X Bleh Aku Bygkan..
hby hny syg sgt2 ma hby,plz jgn kecewakan hati hny,jauh dimata x bermakna jauh dihati kn?..hny hrp kasih syg kita smakin hari smakin bertambah..n semoga tiada org ke 3 dlm hbgn kta..amin..syg hby sgt2,,,muaahhhh...


smoga kasih syg aku sentiasa utknya...ya allah izinkan larh aku utk mencintainya...satukanlh hati2 kmi...dan bwalah kmi kpd keredaan mu..smoga suatu hari nnti hbgn kmi ini akn menjd 1 yg halal disisi mu...dan semoga direstui oleh org2 yg kmi syg...amin...ya rabbil alamin...amin...^_~
"KasiH SaYanG" itu Sgt IndaH...

thankz 4 read my blog..
Syg kmu Sgt2...^_~

Saturday, 19 November 2011

Kenangan jd kerinduan..


hai..
skg Nk Coret Pla apa dlm hati nie..
But ini yg bUat Aku sedih Bila Ingat seMua Pkara Yg aku Buat Kat Skolh nie.
nie hal2 yg aku ingat jak larh...
first day aku kat skolah cm besa jak..happy jak,besalh lalui kehidupan baru menjd seorg pljr form 4
lps 2 cramah 2k form 4,sesi knl ma pljrn form 4 n guru2nya
jd kna bgi kls dh,aku target 2 kls jak,antara kls 4 AMANAH (aliran Sains.sukan .& Reka cipta) atau pun
4 JUJUR (aliran sastera)
skali tgk dpt kls 4B..Hmpir seMua 1 Kls Yg thn Lps..Bez gk larh
besalh mula skolh berebut tmpt ddk,semua nk ddk dpn..
lps 2 kna edarkn buku teks..
n mulalh sdh cerita sbnrnya,tyme 2 guru kls kmi tnya ma aku psl BF aku dia ckp gini 
"nah hana,tc tau sdh BF kamu siapa,"
saya jwb larh "siapa?" tc jwb
"yg bdk form 3 kls bwh nie kn c Tut..tut...Kn?"
saya  jwb larh "mana ada tc itu EX BF saya 2 tc" jd tc nie tnya siapa BF saya..
Apalg kwn saya seorg nie mntang2 kwn lama BF saya Jd Dia ckp gini
"bdk B4t 2 tc Kwn Kmi Tyme skolh rendah..ahahah"
malu jua larh,tp tetba teringat EX BF aku 2 pla...first 2 x larh rumit sgt skolh 2..dh...lma2 2..tetba berlaku 1 peristiwa yg agk pelik sbnrnya,tyme 2 saya ma kwn2 saya bdiri dkt ngan kls EX BF saya 2..tyme 2 ngam2 dia ada kat luar kls..n ngam gk dia berdiri sblh c Tika...mybe sakit ati sgt kn..tetiba dia teriak nie,dia ckp gini 
"APA TENGOK2!!",kmi trtnya2 larh nie,semua kmi tkejut..aku pn x sdr tyme 2 siapa dia mksudkn
skali tyme kokum 2 aku suruh kwn aku seorg ni gi tnya siapa dia mksudkn,rpa2nya aku bh yg dia gi ckp 2..
pelik eh..trus aku ckp klw dia ada mslh ma aku jmpa,jgn cm 2 bikin malu jak,sedih nie tyme 2 nangis gk larh,bru first tyme nangis dlm thn nie,sbr jak larh kn..
lps 2 dlm bbrapa bulan kemudian 2 ada lg kes psl 2 urg..adoi..bleh2 tyme aku jln ma adk aku
dia gi sound aku...dia BAWA BESI lg kat tgn 2,x tau larh maybe nk pukul aku kali kn..
jd dgn keadaan yg hujan,malam lg 2...aku try 2k relaks jak dia tgh bckp ma aku smbil pegang 2 kayu..
pdhl adk aku bimbang dh 2..tp aku buat x tau jak bh..smpai rmh aku trus nangis..
sbb sedih dia buat cm 2...lps 2 kenangan 2k thn nie...lg..aku kna bwa gi perkhemahan PERINGKAT NEGERI,di MALANGGANG,TUARAN
bez gk ikut 2 perkhemahan aku dpt knl; 1 BORNEO nie...semua skolh kat daerah sbh nie hmpir dikenali.
sweet memory,tume 2 gk lucu2 larh..kwn sekumpulan aku nie
tyme b'kayak wa 2,yg pmpuan dr Sandakan nie nk jd psangan kayak aku,
lpz 2 kwn aq seorg dr kuala pnyu pn nk jd psangan aku tp aku pilih yg pmpuan better kn sbb kmi sma2 pmpuan,tp yg bikin mlu...b'kayak pn aku ssh nie..first tyme cbakn..kna teriak2 oleh cgu pazidah..sedih..hahaha
lpz 2 awl2 bln aku ikut pemilihan pengawas pusat sumber,mmg minat ikut kwn gi pusat sumbur sejak form 2 lg kn..bez jd pengawas pusat sumber sbnrnya
skali interview nk pilih tyme 2..aku ma seorg bdk form4 gk..aku jwb ikut suka ati mulut aku jak bh..
hahahaha...tp x sangka rmai2 form 4 yg interview 2 aku jak tpilih..
yg dr form lain x tau aku..hahahaha..lpz 2 msa cgu ajar PJK kn..(cgu ARDI)
tyme 2 cgu ajar kmi hoki,bez..n first tyme pegang kayu HOKI tyme 2..first 2 x gk rasa bez larh..
sbb BF aku kata bez tp aku kata x sakit blkg alasan first tp kna penyeluru gk larh oleh kwn2ku
eh..sory erk mmg larh BF aku main HOKI tp bkn aku
hahahaha..sombong sgt..last2 hoki gk diminati,sbb bleh hilangkan tension ckit2
gara2 minat main hoki..jd 1M 1S aku Hoki larh apalg,hee
2 pn kwn yg kc masuk,sbb hmpir 1 kls pilih hoki kn..hee..
lgpn tyme kna suruh pilih 1M 1S 2 aku lg nk gi perkhemahan peringkat KEBANGSAAN ZON TIMUR
kat KEM PURUSIA,LAWAS,SARAWAK.
Bez Cma inda Terurus c eyra tyme 2...byk gk larh pengalaman
byk ragam2 mnusia aku jmpa sbb bcmpur dr labuan n srwk lg..tp sabah VIP bh
lmbt smpai..ptg2 bru smpai..bdk dr srwk ma labuan mandi dh..kmi x mandi mlm trus tdr..esk bru mandi...
hahahaha...byk sgt pengalaman..adventure aktivitinya..
but i enjoy...mmg awlnya nk blk cpt..sbb kekdg kna pinggirkn kn..
tau lh urg inda cntk nie kn..siapa mau kwn...huhuhhuhu
lpz 2 kenangan lain pla..kwn2 tlg aku 2k bebaik ma EX BF aku 2 spaya tenang ckit hdup tp x bjaya juga..
smpai dia masuk Asrama kn...nma aku jd famous nie,,semua org kata,.,,eh hana BF koe 2 kn yg bdk baru masuk asrama 2...ya allah...ingat aku playgirl sgt kh...teda juga..
lpz 2 EX aku dktkn dirinya ma kwn2 aku...hurm...x tau apa dia mau sbnrnya..
lpz 2 kmi ada MAKEP 2k murid lg...thn nie naik pentas lg (bkn nk blagak)huhuh..
2k HEM TERBAIK (kehadiran) n BM PMR TERBAIK
dpt gk larh $..hehehehe..kenangan apalg erk...kenangan tyme kc kna2 org tyme bufday..tp 
inda kmu menyesal aku ingat bufday kmu tp kmu x ingat aku bufday..hmpir semua kna..stkt thn nie ada kwn aku seorg 2 pling truk kna..dpn asrama dia kna bgi..bru koe tau...apa rasanya..?tp itu kenangan terindah 2 kn?
lps 2 asyik nk kc kna org lain jak..ada segelintir org yg bkn kls aku pn dorg kc kna tmsuk EX BF aku 2 larh..
tyme 2 pasang niat dlm hati nk tegur baik2..skali x dpt tgur...sbb hati blum mau tgur 2 urg
erm..lpz 2 aku ada gk utus surat ma bezfrenz aku suh bgi dia...byk kata2 maaf..byk kata2 rayu aku,,
semua aku lakukan 2k buat hdup aku tenang..n aku x nk bhagia atz kesengsaraan urg lain
i'm not selfish k..
byk juga bezties aku 2 ceta kat aku psl 2 urg
semua pmpuan dia suka semuanya aku tau
n yg aku tau kna tolak juga 2
x tau larh yg pmpuan seorg nie kn 
yg cetanya ma kwn2 asramanya dia mau kc main 2 budak pmpuan
tp x pyh ego lh..klw mau kc main pn...x kn smpai bleh2 Bgi
...............................(fhm2 sndiri)
ma 2 bdk kn...nk tpu jgn tpu c hana yg dh knl koe lma nie..
smpai aku kc blk bh gelang dia...sbb x nk sedih tgk gelang 2...
anyway dia x nk gk bbaik..sgt keras kpala n gelap hati..
ikut ego sja 2 urg..jd aku bgi muka sgt..
bleh2 dia kata ma bezfrenz aku...gini...
"KLW AKU LYN DIA 2 BERERTI MMG AKU ORG PLING BODOH"
nah klw kamu kna ckp cm 2...apa kmu buat...yg terlintas dlm hati aku tyme 2 kekesalan
nangis wa kat kls...bygkan bh bererti aku lg bodoh gi minta maf n gi lyn karenah 2 urg kn3?
lpz 2 aku sbr jak apa dia buat ma aku...lpz 2 kenangan hari guru pla..ada seorg kwn nie sponser kek..baik hati c kwn,siap kna blnja cgu lg 2...air jak larh
tyme 2 ada gk ex bf aku 2 menyempit kat sna nk ikut mkn..abz krim kek kmi main..
dorg sngaja larh nk buat aku baik ma ex bf aku 2..tp aku nie jak blum brani sbb aku msh trauma lg ma kes dia nk pukul aku 2..smpai skg msh teringat peristiwa pedih yg menusuk btl2 dlm hati aku..
lps 2 kenangan kmi seterusnya..kenangan pahit pla..
kmi sedih sgt sbb kna tukar alirn sbb kmi x bleh angkat 2 BIO,KIMIA,FIZIK 2..
sbnrnya tyme 2 tkt s.sukan kna kc mansuh..aku nangis 2 klw itu kna kc mansuh taw..mata pljrn aku minat 2
tp sygnya..thn nie thn terakhir sains sukan ada di skolh 2..
so buat form 3 thn nie thn dpn aliran tmbhan kmu +math,pdg,eko ngam 9 jak..
kenangan seterusnya psl main hoki..
bez gk larh main hoki 2...tp truk gk larh...cra kmi main...ikut suka hati mak bapak kmi main kn..
smpai main pukul kaki..aku dh rasa 2 terpukul kaki gna stik hoki 2...sakit gink..bengkak gk larh
tp lucunya byk telanjang sdh 2 stik hoki..
al kisah seterusnya psl exam pla..jgn heran larh semester 1 ok jak..
giler2 lg aku menjwb..bljr kn..hahaha..
skali ibu bpa kna suruh dtg gi skolh..mau pengsan mumy aku naik tngga gi kelas aku..hahahaha
agk lucu juga lh...siap snap snap gmbr lg kat kls...
skali cek semester 2..hampeh bh..
kenangan ikut perkhemahan beruniform lg..2 larh pling sakit aku rasa....
byk hal larh...tp pling shit kmi rasa mulut cibai sgt..org berpns dh setengah jam lbh EX aku yg tyme 2 kiranya jd pembantu cgulh...bleh kata lg..
"MAU JUGA CGU YG CRIKAN?" truk jua 2..dh dicri inda jumpa..apakan daya,,,ckp sng larh buatnya susah..lpz 2 burung pungguk lg..lglh lucu..tp inda sng larh org nk tdr pn ssh..malar di hentam meja kerusi..buat bunyi hantu pn yg kat 4n pnya..x seram...ciplak nie...hahahah..
lpz 2 keja kmi lg..kmi tulis kat papan putih klz kmi..gud luck 2k pljr PMR..n ada smething aku buat yg ada gk respon yg baik larh dr EXBF aku 2..juz besalh EGO kn...
mna mau mgaku klh 2 bdk 2..
tp kwn2 aku lg sandi semua papan putih form 4 dia conteng...hahahaha
byk gk larh aku memohon kat exbf aku 2
spaya maafkn aku..n tyme aku smbhyg hajat kat skolh pn aku berdoa 2k dia
lpz 2 klw tyme aku solat 5 wktu,solat terawih 2...aku mohon gk ma ALLAH
2k dia,tp aku x mmpu mlwn tkdir ALLAH kn mybe mmg ALLAh kehendak thn nie aku jlnkan hdup tnpa ketenangan sbb ada org yg x pnh n x kn kali maaf kn aku..
anyway aku hrp dia dpt kptsn yg baik dlm PMR dia..
anyway fun gk larh...
lpz 2 aku kenangan kmi jamuan akhir thn PSS + KELAB SENI SUARA & MUZIK
bez jua larh..berbaloi gk...
lpz 2 sukan skolh pla..adoi..truk..x bleh jd QM pla...thn nie..itu cgu kata pnuh sdh...sbr sja..
lpz 2 kna suruh jd pengadil balapan pn aku x mau sbb pns...
penjaga masa dh ckup sbb ari 2 aku tolak kn..
mau ikut sukan hati nie bh kurang sng...tp pahit sepahit2nya spttnya last2 nie mau hepy nie hari ke 2 skn  dh buat hal pla...aku mau jmpa ex ku 2 nk selesai prob nie baik2..dia nda mau jmpa kn aku mlz larh pksa sbb tyme 2 dia sakit kn..sbr jak larh...yg pling aku kurang kesabaran
dia bleh bgi gelang bekas aku pakai n bks dia bgi aku 2 ma org lain..fuh!!
kuar air mata trus..menyesal aku bgi blk..baik aku kc pkai kucing aku kat rmh nie
x gk aku sakit ati...hurm enth btl2 msa 2 badmod sgt2...cm nk cekik jak mnusia 2 biar tmbh sakit..
n klw bleh wktu 2 cm nk TANAM HIDUP2 jak bdk yg pkai gelang 2..tp sbr jak larh..bkn slh bdk yg kna bgi gelang 2..tp rmai gk kwn2 tnya...klw 2 bdk tau sdh nnti gelang 2 koe pnh pkai dia mau pkai kh 2 lg?
klw aku jd 2 bdk aku buang or kc blk jak...kin MALU DIRI sendiri jak pkai gelang bekas org bh...
lpz 2 aku on9 lg blk dr skolh sakit ati kn...kali on9 tmbh lg sakit ati aku..
aku dpt tau lg dr seseorg psl dia suruh kwnnya buang kad bufday yg aku bgi thn lpz..
dia ingat aku beli gna DAUN,FREE aku dpt dr kedai..
amboi..amboi....syoknya nk buang harta pusaka org bgi...
mmg esknya last day aku gi skolh..aku lbh byk diam..sedih2...sbb aku x terfikir
smpai cm 2 skali dia buat kat aku...Mnusia jnis apalh 2...
lpz 2 aku rndu sgt ma bezties..tp memandangkn dia btugas kn..jd aku x bleh larh jmpa tyme sukan
skali jmpa dia..sedih lah pla aku...tp 2 larh dia bezties aku kn dia x nk aku sedih...lpz 2...aku peluk kwn2
aku...niat nk sgt pndh dr skolh 2...x TAHAN SDH...
harus berhadapan ma  urg yg so selfish,x tau hargai org,menyakiti hati,sentiasa buat aku sedih n EGO SGT2..
sbnrnya byk lg ceta tntng hidup kat skolh tp mlz nk ceta jd novel nnti..hahaha
gini lh HIDUP aku sthn nie..Hdup 2011 mcm neraka 2 skolh sdh aku tgk..
inda tenang hati...aku...try buat x tau ma mnusia 2..
tp dia akn sntiasa ada bh dlm dunia aku spnjang thn nie...huhuhu..
JHT KH AKU STKT KC BREAK URG 2 ATZ ALASAN MUNASABAH?
mgkin ya mmg aku slh tp mmg ALLAH berkehendak gitu..aku x nk jd seseorg yg urg 2 syg lg..sbb aku x layak utk dia..x layak gk utk semua kaum ADAM...aku nk urg 2 jmpa gadis yg bleh bimbing dia kpd agama,ajaran yg baik..aku menyesal ajar dia yg buruk2 slma cple ma dia..
dlu aku buat kptsn nie sbb aku tau dia seorg yg baik..tp skg..
seolah2 aku perslhkan diri sndiri,,sbb SIKAP BARU DIA SKG 2 berpunca dr aku...
atz ksilapan aku membuat kptsan yg ikut logik akl jak...tp aku x menyesal breakkan dia sbb aku nk hnya org terbaik utk org cm dia...tp org 2 sure bkn aku..
ALLAH 2 tntukn jodoh kta..kta mnusia nie hnya merancang jak
klw ALLAH tu berkehendak dia x kn bgi yg lbh teruk tp yg lbh baik..
aku juga x layak 2k berpijak di syurga yg tlh ALLAH janjikn 2..
siapalh aku trlalu rndh...PERANGAI lg cm apa jak..
nie lah al-kisah HIDUP AKU SPNJANG AKU BERSEKOLH BGI SESI 2011..
byk pengajaran,kekecewaan,kegembiraan,,
Tp
TERIMA KASIH kerana kekecewaan itu ajar aku tuk bngun smula
2k bangkit semula
TERIMA KASIH kerana kegembiraan itu ajar aku tuk lbh bhagia
2k lbh ceria
DAN
TERIMA KASIH keran pengajaran itu ajar aku tuk lbh mengenali hati budi mnusia
2k lbh menghargai

setiap kali aku gi skolh..aku berdoa pd ALLAH semoga hari ini lbh baik dr kmarin n hari ini lbh ceria lg 2k hari esk...
maafkn aku andai ada tkasar bhasa spnjang aku skolh...tersakiti ati guru,rkn2 n wrga skolh..
aku juga mnusia biasa...syaitan itu tdk akn lalai tuk menggoda kn
semoga TAHUN HADPAN LBH BETTER dr thn ini..
FOR MY EX BF
hidup larh engkau dgn dndmmu kpd ku..
i can do more than u do with me...
tp
aku bkn jnis org x ingat hati org lain
aku gk bkn jnis org x tau hargai org lain
n pling pnting aku x nk bwt apa yg ko buat ma aku sbb teda beza pn aku ma koe nnti kn...huhuhuh
dan Sakit ati mcm mana pn aku ma koe tiada sedikit dendam aku simpan 2k koe
k larh...

AKU BAKAL MERINDUI KENANGAN YG BYK MENGAJAR AKU INI
Thank for read my blog nie..
n read my coretan kasih n hati nie...
ahahahahaha...bjiwang tgh2 mlm....^_~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...